Algemene voorwaarden | Privacy statement | Cookies

  • mt-0447-web-slider1.jpg
  • mt-0447-web-slider2.jpg

Uw nieuwe webwinkel:

Bij het opzetten van uw nieuwe webwinkel komt veel kijken. Aan uw kant moet er zorg gedragen worden voor een goed assortiment, het logistieke proces en de inkoop, goede afspraken met leveranciers, een goed plan voor het promoten van uw site en een goed beeld vormen van de gewenste stijl en de doelgroep die u gaat bedienen. Things2c CDC is u graag van dienst bij het advies dat bijdraagt aan de juiste beslissingen. Een goed begin is immers het halve werk!

 

Aan de andere kant is daar het design en de ontwikkeling zelf. Een passend design waarmee u direct in de smaak valt en het vertrouwen wint bij uw doelgroep. Een goede keuze uit functionaliteiten en modules die de gewenste meerwaarde en gebruiksgemak bieden voor uw webwinkel en een professionele aanpak vanaf de basis die een goed functionerende en makkelijk uit te breiden webwinkel garanderen voor nu en de toekomst.

Wij zijn u graag van dienst bij het gehele project van A tot Z. Advies, design, logo, ontwikkeling, modules, maatwerk, zoekmachine optimalisatie, online promoties en alles wat er bij komt kijken. Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend advies en offerte. Een Magento webwinkel kan op maat samengesteld worden voor vrijwel ieder budget en alle mogelijke wensen.

Webshop keuze (platvorm)

Realisatie & Copyright - 2013 - Things2c CDC

Sta je op het punt om een nieuwe webwinkel te gaan beginnen? Er bestaan verschillende systemen om dit te realiseren. Echter, welke moet je nu gaan kiezen? De keuze is niet altijd even makkelijk, de te maken keuze is ook gedeeltelijk afhankelijk van het beschikbare budget.

Magento platvorm

Maar laten we het nu maar eens hebben over Magento. Voor Magento heb je een goede host nodig om het te kunnen draaien. Heb je dit niet, dan kom je al snel voor een probleem te staan; een trage webshop. Je zult dus gericht moeten gaan zoeken naar een host die geoptimaliseerd is voor Magento. Dit brengt natuurlijk de enige kosten met zich mee, maar het laatste wat je hebben wil is een trage webshop. Eenmaal je een goede host hebt en Magento gedownload hebt, is het tamelijk makkelijk om verder te gaan. Bij het installeren heb je vrij weinig kennis nodig en je kunt ook vele zogeheten "themes" downloaden om je webshop een eigen jasje te geven. Natuurlijk kan je ook, als je een webdesigner bent of inhuurt, een eigen thema maken naar eigen wens. Magento is tamelijk krachtig en heeft een zeer goede basis.

Nou is het installeren en het draaiende hebben van een Magento webshop niet het enige wat je winkeltje compleet maakt. Je zult nog aan de slag moeten om het naar eigen wens in te richten. Het achterliggende systeem is heel uitgebreid. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk om te implementeren. Standaard zit er in o.a. een wenslijst, zoekfunctie, nieuwsbriefmodule, betaalsysteem, kortingsmodule en ga maar door in verwerkt. Er zijn natuurlijk ook voldoende extra modules te installeren, om bijvoorbeeld de taal van Engels naar Nederlands te krijgen. Dit laatste laat echter wel wat te wensen over, aangezien her en der nog wat dingen in de Engelse taal blijven staan. Deze zul je dus zelf even moeten opsporen en moeten veranderen, mits je de kennis hebt om dit te doen. Heb je dit niet, zul je toch moeten wachten tot dit geupdate wordt. Ook is er de mogelijkheid om iDeal te implementeren, welke een van de weinige betaalmodules is, die niet standaard in het pakket zit. Het is echter wel geheel gratis te installeren.

Wanneer je nog nooit gewerkt hebt met Magento, is de leercurve van dit Open Source pakket nog tamelijk hoog. Je zult immers heel veel dingen op moeten zoeken, welke moeilijk te vinden zijn. De eigen documentatie laat hier duidelijk te wensen over. Wanneer je dan toch vindt wat je hebben moet, kan het ook goed mogelijk zijn dat deze informatie gedateerd is. Het is dus de 'trial en error'-methode die je veel bezig zal houden. Voordeel is wel, je kan gewoon in normale PHP code coderen. Je kunt dus gebruik blijven maken van reeds opgedane kennis met PHP, in tegenstelling tot PrestaShop.

Prestashop platvorm

Omdat PrestaShop begonnen is door 2 Fransen, is ook te merken dat PrestaShop te wensen over laat met betrekking tot de documentatie. Daar is vandaag de dag, echter verandering in gekomen. Er is de laatste weken hard gewerkt aan een Engelse documentatie. Tevens hebben ze naast het Franse forum, ook een Engels forum voor ondersteuning! Bij het downloaden van PrestaShop merk je al meteen dat het een totaal ander platform zal zijn; het is maar 13MB groot (ingepakt). Na het downloaden en uitpakken, lijkt ook het installeren 'a piece of cake'. Waar je het bij Magento niet hoeft te proberen een offline versie te installeren (op je XAMPP/WAMP), lijkt dit met PrestaShop geen enkel probleem te zijn. Zodoende kun je dus ook gewoon alles lokaal testen en veranderen, zonder je shop die online staat aan te raken. Op deze manier kun je dus ook weinig kapot maken en kun je veranderingen doorvoeren, wanneer deze naar wens zijn.

Bij het programmeren echter, kom je erachter dat je geen normale syntax notaties krijgt. Waar je bij een normale editor zoals NetBeans of NotePad++ zult zien waar een if statement inspringt, waar iets fout gecodeerd is, een punt komma vergeten is of wat dan ook, zul je dat hier niet zien. Dit komt omdat PrestaShop gebruikt maakt van Smarty, een PHP Templating language. Nou lijkt dit op het eerste gezicht natuurlijk erger dan het is. Al doende went dit wel, maar het programmeren is natuurlijk fijner met 'autocompletion' en het aangeven van syntax errors.

Er zijn vandaag de dag honderden modules die je kan gebruiken en customizen naar je eigen wens. Als je de layout van de shop wil veranderen, klik gewoon de layout aan die je gebruiken wil in de zogeheten "Back Office". PrestaShop maakt een goede sprong voorwaarts en is goed te gebruiken voor de normale projecten. Magento is voor grote projecten beter, omdat je daar meerdere winkels kunt hangen aan een installatie en het systeem je daar meer in toelaat. Dus mocht je willen beginnen met een groot project, kies dan niet voor PrestaShop en steek de tijd in Magento.